Rozhovor s predsedom TJ Iskra HRBOLTOVÁ

Súčasný predseda klubu Petr Kubačák, prišiel do mužstva pred sezónou 2016/7 a spýtali sme sa ho:

  1. Pán predseda môžete sa nám predstaviť?

Mám 42 rokov, ženatý, 3 deti.  S manželkou Darinkou pochádzame s Kysúc. Od roku 2005 žijeme v Ružomberku a do Hrboltovej sme sa presťahovali v júni 2013. Od roku 2002 pracujem ako profesionálny vojak v ružomberský kasárňach.

  1. Aké boli Vaše očakávania pri vstupe do klubu?

Nielen boli, ale aj sú. Prvým hlavným očakávaním je postup z 8. ligy. Myslím si, že kvalitou patríme do vyššej ligy. Druhým cieľom bolo vytvoriť optimálne podmienky hráčom, aby chodili s radosťou reprezentovať Hrboltovú. Ďalším bolo prilákať viac divákov, aby zo zápasu mali radosť a boli hrdí na našich chlapcov a našu malú dedinku.

  1. Od trénovania k predsedníctvu čo za tým stálo?

Keďže sme nemali trénera, tak sme sa s vedení dohodli, že vypomôžem na 1 rok. Nie je náhoda, že každých päť rokov je voľba predsedu a naša loď potrebovala nový vietor do plachiet. Na výročnej schôdzi som dostal najviac hlasov a podujal som sa tejto funkcie.

  1. Ako hodnotíte prvý rok ako predseda?

Ako sa môže hodnotiť rok, keď sme neprehrali. Stratili sme 4 body a to sme na konci strelili, podľa mňa regulárne góly a mali by sme plný počet bodov.  „Čo viac by sme chceli!“

  1. V súčasnosti pôsobíte aj ako hráč, ako to vnímate?

Normálne, hráme poslednú ligu na Liptove, takže aj s trénerom si dokážeme zahrať na tejto úrovni. O šport je celkovo menší záujem u mládeže, takže sa mi občas ujde aj dres.

  1. Aktuálne má Iskra dve mužstvá A-mužstvo a mužstvo dorastencov, ktorý hrajú malý futbal ako hodnotíte ich vystúpenie?

U A-mužstva som už povedal, čo by sme viac chceli. Tento rok fantastický reprezentujú našu dedinku. Nech im to ostane čo najdlhšie. Dorast bol poskladaný na poslednú chvíľu. Som veľmi rád, že nám po ihrisku zas začala behať mládež.

  1. V klube sa povráva, že o rok oblečie dres Iskry aj Váš syn Jakub, tešíte sa, že si s ním zahráte?

Jakub je srdciar a istotne to bude pre neho veľká pocta hrať za Iskru. A čo sa týka mňa, dúfam, že mi zdravie bude ešte slúžiť. Bolo by to fantastické nastúpiť spolu v jednom zápase. Samozrejme musíme si to u trénera vybojovať, on je zodpovedný za výsledky.

 

  1. A teraz pár mimo futbalových tém okolie ihriska sa neustále rozrastá, čo plánujete ďalej?

V prvom rade je potrebné zapísať budovu na list vlastníctva. Momentálne je geometrický plán na posúdení na katastri. Plánov by bolo veľmi veľa, ale všetko záleží od financií. Dúfam, že nám v tomto pomôžu aj občania HRBOLTOVEJ a prispejú 2 % na náš športový klub. Tento rok  by sme chceli vybudovať osvetlenie na malé ihrisko.

  1. V mimo-sezónnom období sa zvykla Iskra taktiež pripravovať program, zime to bývala Štefanská zábava a pohár LFZ naopak v lete vlastné turnaje spojené so zábavou, aký bude rok 2021 čo sa plánuje?

Ak bude LFZ organizovať pohár, radi by sme sa ho zúčastnili.  Na pláne je ako každoročne memoriál, ktorý by sa mal uskutočniť 26.6.2021, tu by sme to chceli spojiť aj s atrakciami pre detičky a večer so zábavou na ihrisku. Taktiež turnaj starých pánov, kt. by sa mal konať 17.7.2021 za účasti aj kysuckého mužstva. Čo sa týka ďalšej zábavy, tak to musí byť po dohode s ostatnými organizáciami v dedine. Jednu zábavu by sme chceli zorganizovať.

  1. Chceli by ste ešte niečo dodať?

Chcel by som poďakovať trénerovi a futbalistom za reprezentáciu, výkonnému výboru a dozornej rade za prácu a strávený čas na ihrisku, bez nich by klub nemohol fungovať, manželkám, frajerkám, sponzorom INVESTREZORT (Ladislav ŠUBERT, Ján ŠUBERT), L.K.L Partners (Emil Lauko), Ján KRÁLOVENSKÝ, RENOST (Anna ŠANOBOVÁ), … Vášnivým fanúšikom, ktorý prispeli finančným príspevkom. Zaželať všetkým ľudom do nového roka 2021všetko najlepšie, hodne zdravia, šťastia, božského požehnania a úspechov v osobnom aj pracovnom živote.

Ďakujeme za rozhovor a prajeme do budúcnosti len to najlepšie.